Går du med tanker om at udvide din bolig, dit kontor, eller tilføje en forlængelse til dit firma som dine medarbejdere kan nyde, så kan en ny altan være løsningen. Med Søderholms Smedeteknik som din partner, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm. Vi er eksperter i smedearbejder, og kan hjælpe dig med en ny altan. 

Vi er beliggende på Fyn, og tilbyder ny altan til dig i Odense og det meste af Fyn, om end det er i Svendborg eller Nyborg.

Ny altan hos Søderholms Smedeteknik: Vi leverer tilpassede løsninger 

Vi har igennem tiden haft hænderne på utallige projekter, hvilket har givet os erfaring samt redskaberne til at løse hvilke som helst problemer vi skulle støde på. Vi har samtidig oplevet at alle boliger, lejligheder eller huse er unikke, og hver kunde samtidig har sine egne præferencer. Derfor tilbyder vi selvfølgelig også skræddersyede løsninger, så du kan få en ny altan der afspejler din personlige stil og præferencer.

Uanset om du til minimalisme, et moderne look, klassisk elegance eller noget midt imellem, kan vi hjælpe dig med at realisere dine visioner.  En ny altan byder på mange fordele, det er derfor ikke kun bare en udvidelse af din bolig. Det er også en investering i dit hjem, som skaber et ekstra udendørs rum med mulighed for at nyde frisk luft, solskin og udsigten. 

Helt basalt findes der en god håndfuld forskellige altaner, både når det kommer til design men også til typer. Er du mere til det helt minimalistiske, er der for eksempel den franske altan. 

En fransk altan består normalvis af en dør og et gelænder, men giver ikke plads til at træde ud. I stedet giver den mulighed for at åbne døren og lade frisk luft og lyst sive ind, hvor du samtidig har en sikkerhedsbarriere i form af et gelænder. De er især populære i bybilledet, hvor pladsen måske kan være begrænset. 

Kontakt os og hør mere

Balkon og altan: Hvad er forskellen? 

Du har nok hørt om både en balkon og en altan, og sikkert måske også brugt begge udtryk i forskellige sammenhæng og har tænkt, hvad er forskellen egentligt? Sandheden er, at de to typer er meget ens. Både en balkon og en altan er begge tilknytninger til en bygning, med små forskelle imellem dem. 

En altan er en platform der er forhøjet over jorden, og normalt er knyttet til væggen på bygningen. Den er typisk også dækket, og giver mere ly sammenlignet med en balkon. En balkon er en udvendig platform der stikker ud fra en bygning, og er normalt understøttet af søjler eller anden slags støtte. Den er samtidig normalvis ikke overdækket, og har en mere åben struktur. 

Alt i alt er der derfor ikke den store forskel. Forskellen på en altan og en balkon er i grove træk, at en altan typisk er overdækket, hvorimod en balkon typisk er mere åben og er støttet af søjler og lignende. 
Uanset dine præferencer kan vi tage en snak med dig og lytte til dine ønsker, og tilbyde dig at bygge en ny altan, eller eventuelt kigge på konstruktion af en balkon. 

Få din drømmealtan med os 

Vi er her for at hjælpe, om du har brug for renovering eller til at bygge ny altan til din bolig. Du er velkommen til at kontakte os på 21644508 eller på sst@hotmail.dk, og så kan vi tage en personlig samtale om dine behov, eller eventuelt give dig et uforpligtende tilbud. 

Prisen på en ny altan varierer meget afhængigt af forskellige faktorer, herunder størrelsen, materialer og design. Vi kan derfor ikke give et definitivt svar, før vi har hørt dine specifikke ønsker. Leder du efter noget andet, kan vi garanteret også hjælpe dig, da vi desuden også tilbyder hjælp med:

Udover de overnævnte ydelser, hører vi gerne fra dig, skulle du have brug for hjælp til noget andet. 

Sådan vedligeholder du en ny altan

Har du endelig investeret i en ny altan, eller har du måske allerede bare en ældre monteret på dit hus eller lejlighed, er det vigtigt at vedligeholde og pleje den rigtigt. Det er med til at bevare dens æstetik og funktionalitet, derfor har vi samlet en håndfuld råd, du kan vælge at bruge. Tryk blot på underemnerne, og så folder de sig ud.


En regelmæssig rengøring er selvfølgelig afgørende, for at bevare altanens udseende. Ligesom andre områder i din bolig er rengøring vigtigt, den eneste forskel er at altanen er udendørs og mere udsat for vejrets forhold. Start med at feje eller støvsuge, derefter rengøre ved vask med sæbeopløsning på gelænder, vægge og overflader. Vær dog forsigtig med hårde rengøringsmidler, da de potentielt kan skade overfladerne.


Uanset om det er træ- eller metaloverflader, skal begge plejes ordentligt, dog med forskellige tilgange. Er det metaloverflader, kan du nemt tilføje metalfinish for at forhindre korrosion, rust og forringelse. Er det træoverflader, er det vigtigt med oliering eller lakering, der ikke kun bevare et flot udseende, men også styrker holdbarheden.


Det er en rigtig god ide, at en gang imellem lave et hurtigt tjek på dine gelændere og fastgørelser. Sørg for at alle skruer og bolte er fastspændt korrekt, og at gelænderne er stabilt og sikkert. Bemærker du løse eller beskadiget fastgørelser, er det yderst vigtigt at handle hurtigt. Vi står altid klar til at byde på professionel reparation, skulle behovet være opstået.


Skadedyr som myrer, eller skimmelvækst kan i nemmere grad forekomme på din altan, da det kan bedre trives i den udendørs fugt. Heldigvis kan skadedyr som insekter nemt fjernes ved passende midler, og skimmel kan fjernes med skimmelrenser.